Diep in ’n donker BOS

BOS deur Malan Steyn.  Regie & ontwerp:  Marthinus Basson.  Met Stian Bam en ander.  ‘n TEATERteater en US Drama-produksie in samewerking met die US Woordfees.

BOS met Stian Bam

Right of passage.  Vandag se kinders ken dit nie.  Daarom bied Kamp Koershou die geleentheid vir seuns en dogters om mamma se handjie te los, die iPod touch saam met die selfoon te begrawe en in ‘n bos te oorleef.   

Hier moet 10 tieners leer vuurmaak; wippe en strikke stel; versigtig wees vir die natuur.  Maar die natuur om ons is nie die groot vyand nie.  Dis die natuur in ons waarteen almal om oorlewing veg…

Dís hoe ek Malan Steyn se toneelstuk BOS kan beskryf sonder om te veel weg te gee.  Hierdie stuk, wat verlede jaar op die KKNK opgevoer is met 10 hoërskoolakteurs, is vanjaar deur Marthinus Basson herontwikkel vir die Universiteit Stellenbosch se Dramadepartement.  Stian Bam is weer te sien as die vreesaanjaende bevelvoerder Bossies, wat met sy eie spoke in die bos spartel.

Bam, wat vanjaar by vyf ander produksies op die US Woordfees betrokke was, se skedule het eenvoudig nie toegelaat dat BOS ook inpas nie.  Daarom speel dit hierdie week op 401 Rozendal, ’n wynplaas op die Polkadraaipad tussen Stellenbosch en Kuilsjrivier.

401 Rozendal bied die ideale ligging vir hierdie sensoriese teater.  Die gehoor sit op ’n paviljoen voor ’n oop skuur onder die sterre.  Jy ruik die vuur, jy voel die vrees vir die donker en iewers raak jy onseker of die uile oor die luidsprekers of uit die bome huil.

Bam lewer ‘n vreesaanjaende, dog roerende vertolking van Kamp Koershou se bevelvoerder.  Hy speel teenoor 10 talentvolle studente-akteurs in hierdie stuk wat weereens wys waarom Marthinus Basson ‘n meester van die teater is.  Malan Steyn se teks is knap, snaaks, en uiters relevant – kinders én ouers sal daarmee kan identifiseer.

BOS speel tot Saterdag, 16 Maart by 401 Rozendal.  Die vertoning begin saans om 20:00 en kaartjies kos R90 vir volwassenes en R60 vir studente.  Daar is ook ‘n BOS-pakket beskikbaar wat ‘n ligte ete en wyn insluit – skakel 021 808 2019 vir meer inligting of blokbesprekings. ‘n Pendeldiens vertrek om 18:00 en 19:30 vanaf die HB Thomteater in Victoriastraat, Stellenbosch.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.